Fremvisning af dokumentarfilmen “Forsiden af folkemord”

Den 21. september 2024 havde vi æren af at præsentere dokumentarfilmen "Forsiden af folkemord". Filmen er instrueret af den anerkendte Avdo Huseinovic og berører et af de mest smertefulde og alvorlige kapitler i Bosniens nyere historie – folkemord og utallige massegrave under den serbiske aggression.

Det var en følelsesladet aften for de fremmødte. Mange af os blev mindet om de skræmmende begivenheder, som satte dybe ar i vores fælles bevidsthed. At se filmen sammen gjorde indtryk på os alle, men det er endnu sværere at glemme det rædselsfulde, som skete i Bosnien – de uudslettelige spor af folkemord og overgreb på et folk, hvis eneste forbrydelse var deres etnicitet og tro.

Vi vil gerne udtrykke vores dybeste tak til instruktøren Avdo Huseinovic, som var til stede og delte sin indsigt og passion for at fortælle historien om folkemordet. Hans arbejde er afgørende for at sikre, at vi aldrig glemmer denne mørke periode i vores historie.

En særlig tak skal også rettes til Det Albanske Trossamfund, som var vært for lokaliteten, hvor vi fik mulighed for at fremvise filmen. Deres støtte og engagement har været uvurderlige.

Denne aften var en påmindelse om, at selvom smerten ved fortiden stadig mærkes, er det vores fælles ansvar at huske, lære og fortsætte med at kæmpe for retfærdighed og sandhed. Sammen står vi stærkere.